CBW-erkend

Wat is CBW-erkend?
Woonwinkels (meubels, keukens, vloeren, badkamers, gordijnen, zonwering, e.d.) en bruidsmodewinkels kunnen CBW-erkend worden als aan de voorwaarden voor het verkrijgen van het deelnemerschap is voldaan en de winkel belooft de CBW-erkend-voorwaarden te hanteren.

Men gaat dan deelnemen aan de Stichting Erkenning Wonenbranche (SEW) en Stichting Garantieregelingen CBW (SG CBW). De deelnemers bieden daarmee de consument garanties die andere winkels niet kunnen bieden.

Wat zijn de voordelen?
Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die je als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende woonwinkels. Woonwinkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument extra goed beschermen. Ze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld. CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 garanties.

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 garanties.

  1. Extra garantie
    CBW-Erkende winkels bieden een extra goede productgarantie
  2. Veilig (aan)betalen
    Je kunt zonder risico aanbetalen*. Het restantbedrag betaal je pas bij aflevering.
  3. Onpartijdige klachtafhandeling
    Mocht je ooit een klacht hebben, dan is er de onafhankelijke Geschillencommissie Wonen.

*Let op!
Gaat een CBW-erkende winkel failliet dan heb je recht op een vervangende koop. Het aanbetalingbedrag wordt dan in mindering gebracht met een maximum van 25%. Voor keukens, sanitair en harde vloeren is dit 15%.

Deel dit!